Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ομάδες εκπαίδευσης κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος


Tο Εργαστήρι Ανάπτυξης Ατόμου & Οικογένειας οργανώνει ομάδες εκπαίδευσης κοινωνικών δεξιοτήτων για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, που παρουσιάζουν διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Υπεύθυνη για το συντονισμό των ομάδων είναι η ψυχολόγος - παιδοψυχολόγος Ευγενία Δουβαρά. Αρχικά, γίνεται αξιολόγηση των παιδιών και ακολουθεί η ένταξή τους στην κατάλληλη για αυτά ομάδα εκπαίδευσης. Οι ομάδες αποτελούνται από 2 ή 3 παιδιά, που συμβαδίζουν ηλικιακά και παρουσιάζουν παρόμοια ελλείμματα στον τομέα της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας. Οι γονείς ενημερώνονται σε μηνιαία βάση για τους θεραπευτικούς στόχους και την πρόοδο των παιδιών.

Μέσα στην ομάδα, τα παιδιά μαθαίνουν να συνυπάρχουν και να συνεργάζονται σε συνθήκες παιχνιδιού και συζήτησης. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, μοιράζονται, ακολουθούν κανόνες, χαιρετούν, περιμένουν τη σειρά τους, δίνουν προσοχή στο συνομιλητή/ συμπαίκτη τους και σχολιάζουν.  

Το ενδεικτικό πρόγραμμα της ομάδας είναι:


1. Κύκλος-χαιρετισμός και τα νέα μας


2.  Μουσικο-κινητικό παιχνίδι


3.   Κύκλος-ανάγνωση και αφήγηση/αναπαράσταση παραμυθιού

4. Ελεύθερο παιχνίδι

5.   Κύκλος-αποχαιρετισμός
 
Διάρκεια: 60 λεπτά

Συχνότητα: 1-2 φορές την εβδομάδα


Χώρος: Εργαστήρι Ανάπτυξης Ατόμου & Οικογένειας, Λ. Κηφισίας 36 (πλησίον σταθμού μετρό Αμπελοκήπων).

Όσοι γονείς ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη για το συντονισμό των ομάδων Ευγενία Δουβαρά στο τηλέφωνο 2167005739 ή στο e-mail: ergastirianaptiksis@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ου φονεύεις...τον έρωτα για ζωή!

Βλέπεις μόνο το γκρι του ουρανού,  χάνεις το νόημα του τραγουδιού,  μετράς της θάλασσας τα κύματα, σαλπάρεις με ληγμένα αισθήματα. ...